Můj přechod na rostlinnou stravu - část 2.

28. dubna 2018 v 23:01 | Jamie |  Veganství
Jak jsem psala v předchozím článku, po roce vegetariánství mi bylo skvěle. Postupem času jsem ale chtěla jít dál. Začala jsem tedy omezovat pečivo z obchodů. Doteď třeba nejím rohlíky. Housku si dám maximálně ve Forky´s , když si dám jejich burger, ale jinak to nejím. (Pozn. Pozor na rohlíky, v obchodech čtěte složení, některé obsahují vepřové sádlo). Jediné pečivo, co jím často, tak je domací kváskový chléb, co dělá moje maminka. Ten mám fakt ráda.
Mouky jsem se ale úplně nevzdala a využívám jí při pečení dobrot.
Po omezení lepku se mi velmi zlepšila pleť a celkově nejsem pocitově zatížená. Následoval tedy další a další rok. Bylo to většinou stejné. Jen jsem začala více vařit, péct atd. Po nějaké době jsem musela jít na endokrinologii, kde mi udělali i krevní testy. Bylo to ok, takový průmer. Rozhodla jsem se, že začnu zapojovat více tofu, sójy, mořdských řas atd. Po čase se mi opravdu zlepšily výsledky.
Loni na podzim, tj. 2017 jsem začala uvažovat nad mléčným průmyslem. Často mi bývalo zle, měla jsem střreví potíže, a tak jsem vysadila mlíko, sýry atd. (Táta má diagnostikovanou intoleranci na mléko, takže jsem si říkala, že bych to mohla mít po něm) a ono opravdu. Po vyškrtnutí mléka z jídelníčku jsem přestala mít problémy a vyřešily se tím moje dva problémy - odpor k mléčném průmyslu a zažívací potíže. S vajíčkama mám problém stále. Jídlo, ve kterém jsou si nekupuji, ale doma občas neodolám nad mámy koláčem, buchtou atd. Beru to ale tak, že ty vajíčka v tom jsou od našich slepiček, které mají obrovskou zahradu, na které si běhají a mají se krásně. Chodím se s nimi často mazlit. Máme i nemocnou slepičku, která se jmenuje Mia. Znamí říkali, ať jí hodíme do polívky, ale nikdo na to nemá srdce, je to náš mazel.

Tímto jsem ve dvou částech shrnula můj přechod na vegetariánství/veganství. Děkuji za přečtení.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jeife Jeife | E-mail | Web | 29. dubna 2018 v 8:27 | Reagovat

Ja si oblibila celozitnej kvaskovej, ale rohliky z mistni pekarny si taky rada dam :)
Mela jsem to hodne podobny, jen u vajec jsem nezustala - vlastni slepicky nemame. Ale myslim, ze kdyz mate slepicky, ktere u vas umrou starim, tak je to i z veganske stranky ok :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama