Můj Makro výlet

5. května 2018 v 12:00 | Jamie |  Blog
Bylo hezké odpoledne, a tak nejlepší, co nás napadlo bylo, že se vydáme do Makra. Nasedli jsme tedy do auta a jeli. Tátovi u vchodu jsem řekla, že se sejdeme zase u pokladem a vydala jsem se okouknout obchod, kde co bude.
První věc, na kterou jsem narazila bylo 800 g sójovýho granulátu. Říkám si:,,Škoda, že tu nemají i plátky/nudličky", a hle, podívám se výš a spatřím pytel sójových plátků. Ihned je popadnu a vydávám se dál. Projela jsem mrazák se zmrzlinou a narazila jsem jen na zmrzku firmy Valsoia (je dobrá, ale mám s ní teď nacpanej mrazák, takže...). Inu, vydala jsem se dál. Dál znamená do oddělení mléčných výrobků, abych našla tofu atd. Myslím, že během hledání jsem trochu promrzla - vy, co jste v Makru byli, jistě víte, jaká je u těch chlaďáků zima, kor když máte jen kraťasy.
Konečně jsem ale narazila na to, co jsem hledala. Chlaďák, na kterém bylo napsáno "alternativa mléčných výrobků" (či tak něco). Nahlédla jsem. Tofu, tempeh, kilo tofu, párky, seitan, mňamky, sýr, mozzarella...?! Při pohledu na veganskou mozzarellu se mi rozbušilo srdce. Já, která se dlouho nemohla dokopat k odtřžení od mléčných výrobků kvůli mozzarelle, jsem jí konečně našla. Koukala jsem na to jako na zázrak. Byla to cihlička od VeganLife. Nabrala jsem hned dvě balení a pro jistotu jestě "Cheddar". Byla jsem nesmírně nadšená.




Pak už mě čekalo jen oddělení zeleniny a ovoce. Vždy slintám nad tím množstvím ovozel. Hlavně nad exotickou částí. Vybrala jsem si teda jedno mango za asi 34,- a vydala se za tátou. Ačkoliv se to nezdá, musela jsem vypadat komicky, když jsem nesla obří pytel sójových kousků, kterej mě pomalu schoval za svou velikost a na něm mi balancovaly "sýry" a mango. Došli jsme teda ke kase, zaplatili a už jsme jeli domů.
Hned, jak jsem se dostala domu, tak jsem si šla udělat večeři. Bylo asi sedm večer a já chtěla jen nějakou lehkou večeři. Tak jsem si udělala nakrájela rajčátka, do toho nadrobno cibulku a mojí vytouženou mozzarellu (kus jsem si nechala na další část jídla). K tomu asi 3 krajíce domácího chleba s tofu pomazánkou a kousky mozzarelly. Málem jsem to ani nevyfotila, jakou chuť (a hlad) jsem měla.




První jsem se pustila do salátu. A byla lehce zklamaná. Tahle "mozzarella" chutnala jako každej jinej vegan plátkovej/bločkovej sýr. Není špatná, ale vůbec to nepřipomíná mozzarellu, na kterou jsem se tolik těšila. Se smutkem jsem dojedla svůj salát a pustila se do chlebů. Na tom chlebu s tofu pomazánkou to chutnalo asi líp, ale stále to nebylo ono.
Závěrem chci říct, že nejspíš záleží na chuti jednotlivce. Je možný, že někomu to bude mozzarellu připomínat, ale mně bohužel ne. A tímto se obracím na vás - pěkně PROSÍM, nějaký typ na vegan mozzarellu? Děkuju!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama